Pierogi

Każda porcja pierogów - 8 sztuk- podawana jest z surówką i dodatkami.

# Nazwa Cena
1 Ruskie 12,00
2 Z mięsem wieprzowym duszonym z cebulką 13,00
3 Z kapustą kiszoną duszoną z grzybami 12,00
4 Z kaszą gryczaną, odrobiną białego sera, śliwką suszoną i gęstą śmietaną 12,00
5 Litewskie podsmażone z kaszą gryczaną i grzybami 13,00
6 Chłopskie z czterema gatunkami kiełbasy podawane z musztardą 14,00
7 Ze szpinakiem, sosem serowym, serem fetą i oliwkami 16,00
8 Z warzywami podsmażone z sezamem 12,00
9 Węgierskie z salami 15,00
10 Z łososiem , suszonymi pomidorami i oliwą 19,00
11 Z wątróbką, smażonymi jabłkami i żurawiną 15,00
12 Z farszem jajecznym z boczkiem
(jajka ugotowane na twardo posiekane z cebulką i boczkiem)
12,00
13 Podolskie
(mięso drobiowe w sosie pieczarkowo-śmietankowym)
16,00
14 Toscania
(biały ser, ser feta, suszone pomidory, pomidory, szynka suszona)
17,00

Pierogi na słodko

# Nazwa Cena
1 Z jagodami 12,00
2 Z malinami 12,00
3 Z truskawkami 12,00
4 Z serem na słodko 10,00
5 Z czekoladą 12,00